Turun Lääkärit 70 vuotta

Turun Lääkärit juhlii tänä vuonna 70-vuotista olemassa oloaan. Yhdistykseen kuuluu yli 1000 jäsentä ja jäsenten keski-ikä on 62 vuotta. Olemme juhlavuoden kunniaksi esitelleet yhdistyksessä toimineita pitkäaikaisia jäseniä. Tällä kertaa esittelyssä on kuitenkin yhdistyksen ”juniori” puolta, hallituksen nuorin jäsen.

Olen Mikael Piha, 27-vuotias kliiniseen farmakologiaan erikoistuva lääkäri. Turun Lääkärit ry:hyn liityin heti valmistuttuani vuonna 2021. Seuraavana vuonna löysinkin itseni yhdistyksen hallituksesta varajäsenen asemasta, ja keväällä 2023 minusta tuli yhdistyksen sihteeri.

Vietän syntymäpäivää vappuna. Mieleeni on jostain syystä jäänyt Turun Lääkäreiden soppatykki Tähtitorninmäeltä, kun täytin 12 tai 13 vuotta (vanhempani ovat myös jäseniä). Vaikuttavaa jäsenrekrytointia selvästi, kun nyt ollaan tässä!

Ennen jäsenyyttäni olin vähällä lähteä mukaan puoluepolitiikkaan. Turun Lääkäreiden meno vaikutti kuitenkin paljon hauskemmalta, joten politikointi sai jäädä toisille.

Toivon, että useammat nuoret kollegat löytävät yhdistyksen ja että toisaalta vanhat jäsenet pysyvät mukana. Samaten toivon, että toiminnassa kokeillaan jatkossakin kaikenlaisia uusia aktiviteetteja tuttujen ja turvallisten ohella. Itse asiassa halusin hallitukseen siitäkin syystä, että voisin tuoda nuoremman jäsenen näkemyksen päätöksentekoon. Tämä yhdistys on elegantti ja ainutlaatuinen hauskanpito- ja verkostoitumisfoorumi!